alt

U Sućeskoj otkriveno spomen obilježje ubijenim Bošnjacima

NOVOSTI

altZa 926 Bošnjaka iz srebreničkog sela Sućeska, ubijenih od 1992. do 1995. godine otkriveno je spomen obilježje u prisustvu velikog broja mještana ovog sela, porodica žrtava i predstavnika srebreničkih udruženja.

I ovo spomen obilježje neće dozvoliti zaborav stradanja Srebreničana, poručeno je iz Sućeske.

Sakibu Aliću u proteklom ratu poginula su petorica braće.

 

-Izgubio sam braću. Alić Kadir, Alić Behadil, Alić Fadil, Alić Mujo, Alić Nurija – tu su njihova imena uklesana. To je jedna velika tragedija koja se ne može zaboraviti ako imate imalo osjećaja, kaže Sakib Alić.

 

I Ramiza Krnić je ovdje, majka koja je izgubila sina jedinca. Jedna, među mnoštvom majki Srebrenice koje dijele njenu tragičnu sudbinu.

 

-Tužno se osjećam. Ne mogu pričati svoje rane nikome, nema koristi od toga. Ja kad se podsjetim na sve to ne mogu ni da pričam, jedva sam i ja preživjela sa curicama, akaže Ramiza.

 

Kako ističu iz Odbora za izgradnju, ovo spomen obilježje će biti od velikog značaja za sve mještane srebreničkog sela Sućeska.

 

-Uspjeli smo da napravimo i otkrijemo ovo spomen obilježje, koje će nas podsjećati na prošli rat i davati nam opomenu da ne smijemo zaboraviti šta se desilo, izjavio je Salko Tursunović predsjednik Odbora za izgradnju spomen obilježja.

 

Poruka danas prisutnih, slična je drugim porukama odaslanim sa srebreničkih stratišta. Ovakav zločin se nikome i nikada više ne smije dogoditi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *