alt

Svetosavska akademija u Kulturnom centru Srebrenica (VIDEO)

NOVOSTI

altSvetosavskom akademijom, koja je sinoć održana u Kulturnom centru, u Srebrenici je završen program obilježavanja Savindana. Nastupili su učenici osnovne i srednje škole, članovi guslarske sekcije i crkvenog hora iz ovog mjesta.

 

Sa nastavnicima i profesorima učenici su pripremili  recitacije, dramske komade i likovne radove.

 

Na Svetosavskoj akademiji su pročitani i najbolji literarni radovi, te proglašeni i nagrađeni učenici, autori najboljih likovnih radova koji su pristigli na školske konkurse povodom obilježavanja školske slave – Savindana.

 

Najbolji literarni rad u konkurenciji osnovaca je rad Tijane Pejić, a u konkurenciji srednjoškolaca najbolji su radovi Anastasije Malešević i Dušana Pejića.

 

Pobjednik na konkursu za likovne radove u konkurenciji osnovaca je Marica Milosavljević, a u kategoriji srednjoškolaca Anđela Đokić i Sandra Vasić.

 Osim njih, nagrađena je i učenica sedmog razreda srebreničke Osnovne škole Tijana Marković koja je osvojila drugo mjesto na kokursu Društva “Sveti Sava” iz Beograda za literarni rad o Svetom Savi.

 

Nagrađene su i učenice Almedina Ibrahimović i Dragana Mićić koje su pobijedile na svetosavskom takmičenju u etno natpjevavanju organizovanom u Srednjoškolskom centru.

 

Svetosavskoj akademiji prisustvovao je i episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom koji je poručio da je svetosavlje duhovna filozofija življenja.

Duhovno-kulturnu akademiju povodom Savindana organizovala je Srpska pravoslavna crkvena opština i Svetosavska omladina Srebrenice u saradnji sa školama iz ovog mjesta.

 

 {youtube}juQC9JAu9rE{/youtube}

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *