alt

Instruktivna nastava za djecu iz Konjević Polja biće organizovana u Novoj Kasabi i Sarajevu (AUDIO)

NOVOSTI

altOpštini Milići nije stigla zvanična potvrda, niti bilo kakva službena najava, da će oko stotinu osnovaca iz Konjević Polja, koji od početka septembra bojkotuju nastavu, školovanje nastaviti u milićkoj Mjesnoj zajednici Nova Kasaba.

 

Načelnik opštine Milići Živojin Jurošević izjavio je da o tome nema nikavih informacija.

 

-U slučaju da to bude istinito, konsultovaću se sa resornim ministarstvom i slijediću njihova uputstva, istakao je Jurošević.

 

Predstavnik roditelja djece iz Konjević Polja Muhizin Omerovic, rekao nam je da će se djeca i roditelji sutra upoznati sa nastavnicima iz Sarajeva, ali da nastava neće još zvanično početi. Kako je naveo ovu nastavu će pohađati 94-ro djece. Dio njih će na nastavu dolaziti u Novu Kasabu, dok će određeni broj djece instruktivnu nastavu pohađati u Sarajevu.

 

-Radi se o insturktivnoj nastavi kako bi djeca u junu polagala ispite u Sarajevu, na čemu ovih dana intenzivno radimo, jer su oni sada praktično izgubili godinu, rekao je Omerović.

 

On je potvrdio da roditelji i dalje ostaju u Sarajevu ispred OHR-a do ispunjenaja njihovih zahtjeva od strane resornog ministarstva.

 

Tonska izjava MuhizinaOmerovića, predstavnika roditelja bošnjačke djece iz Konjević Polja

 

 {mp3}muhizin skola{/mp3}

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *