alt

Uspješna priča Sanele Ahmetović iz Bratunca

NOVOSTI

altSanela Ahmetović rođena je 1993. godine u Pobuđu, opština Bratunac. Za vrijeme ratnih dejstava sa roditeljima je boravila u Tuzli. U Bratunac se vratila prije nekoliko godina, a srednju ekonomsku školu završava u Milićima, 2011. godine. Danas sa roditeljima i dvije sestre živi u Konjević Polju u opštini Bratunac.

 

Sanelini roditelji nisu zaposleni, a prihode za egzistenciju porodice stiču baveći se poljoprivrednom proizvodnjom. Obzirom na niz faktora koji su prijetnja uspješnosti posla u poljoprivredi, porodica nema redovne prihode, a na školovanju ima dva člana porodice – Saneline sestre.

 

Nakon završetka srednje škole, Sanela se prijavljuje na evidenciju nezaposlenih lica na lokalnom Birou za zapošljavanje. Na njenu sreću posao je dobila relativno brzo, uspostavljanjem kontakta sa Udruženjem “Prijatelji Srebrenice”, u novembru 2011. godine.

 

U periodu decembar 2011. – mart 2012. godine, angažovana je putem USAID/Programa sticanja radne prakse u Marketu “Zvorničanka” Bratunac, na trgovačkim i komercijalnim poslovima. Zadovoljna što je dobila priliku da obavlja praksu u svojoj struci, Sanela se vrijedno angažovala i postigla očekivane rezultate.

 

-Sretna sam što sam dobila posao u Marketu “Zvorničanka” jer smatram da mogu puno naučiti o poslu u ovoj firmi, a mogu i da zaradim solidnu platu za normalan život. Od prijatelja sam čula za program Udruženja “Prijatelji Srebrenice” i odlučila da se prijavim, ali nisam imala velika očekivanja. Kada su me pozvali i saopštili da ću početi da radim u “Z” Marketu bila sam presrećna. Veoma sam zahvalna Udruženju “Prijatelji Srebrenice” i nadam se da će imati još ovakvih programa, kaže Sanela.

 

Sanela je od aprila, nakon isteka perioda radne prakse dobila posao u Marketu “Zvorničanka”, kao trgovac na programu hrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *