alt

Uspješna priča Miroslava Andrića iz Srebrenice

NOVOSTI

altMiroslav Andrić je student informatike i mladi preduzetnik iz Srebrenice. Ima 22 godine a dugi niz godina bavi se ugostiteljstvom u okviru porodičnog biznisa u restoranu „Bato“ u Srebrenici. U slobodno vrijeme bavi se muzikom i radi sa djecom sa posebnim potrebama.

Učešćem na treningu „Poslovno planiranje i izrada biznis plana“, koje je organizovalo Poslovno savjetovalište Udruženja „Prijatelji Srebrenice“, testirao je svoju poslovnu ideju „Adaptacija ljetne bašte restorana Bato“ koju je potom i predstavio na IV regionalnom Sajmu poslovnih ideja u Srebrenici. Sa ovom poslovnom idejom Mirolsav je pobjedio u kategoriji najperspektivnija poslovna ideja za opštinu Srebrenica i na taj način dobio novčana sredstva za realizaciju iste.

– Pomenuta poslovna ideja je nastala iz same potrebe za renoviranjem i adptacijom ljetne terase u okviru postojećeg restorana u centru grada. Na stranici Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ sam pronašao javni poziv za Sajam poslovnih ideja, odlučio sam da se prijavim i na kraju se ispostavilo da je bilo uspješno, rekao je Miroslav Andrić.

Za kratko vrijeme ljetna bašta je uređena i stavljena u funkciju za goste iz svijeta koji dolaze u posjetu Srebrenici. Ljetna bašta, uz druge usluge koje pruža restoran „Bato“, je idealno mjesto za druženje, razmjenu ideja i iskustava.

Miroslav budućim učesnicima Sajma poslovnih ideja poručuje da vjeruju u sebe i svoju ideju, te da nikada ne odsutaju, a da će se sredstva uvijek naći. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *