alt

Uspješna priča Emine Kotorić

NOVOSTI

altEmina Kotorić ima 28 godina. Po zanimanju je instruktor njemačkog jezika i do sada nije imala stalno zaposlenje.

 

-Vratila sam se u Srebrenicu prije tri godine. Cijelo vrijeme sam tražila posao, ali nije bilo nikakve šanse da se negdje zaposlim. Već sam bila izgubila nadu jer nije bilo zainteresovanih da me zaposle u mojoj struci – kao prevodilac njemačkog jezika, govori Emina.

 

Ipak, Emini se sreća osmijehnula.

 

-Prije tri mjeseca angažovana sam u Udruženju „Srebrenica 99“ da držim djeci kurs njemackog jezika. Konačno mi se ostvario moj san da mogu da radim ono što volim. Radim sa djecom iz Potočara. Imam grupu od 12 djece. Rad sa njima me maksimalno ispunjava i nastojim da im pružim znanje i da uspiju savladati njemački jezik, keže Emina.

 

Ona se konačno našla u svom poslu kojeg sada obavlja sa velikom ljubavlju. A bila je spremna raditi bilo kakav posao, kako bi obezbijedila sredstva za egzistenciju.

 

-Kao instruktor njemačkog jezika konkurisala sam za trgovca u jednom marketu u Potočarima. Sa prikupljenom dokumentacijom došla sam u Udruženje „Prijatelji Srebrenice“, kako bih dobila unformacije o načinu apliciranja za posao trgovca. Naišla sam na ljubazno osoblje u „Prijateljima Srebrenice“ koji su mi izašli u susret i , umjesto u Market, uputili su me u Udruženje „Srebrenica 99“. Na osnovu njihove preporuke, dobila sam angažman u tom Udruženju i sada radim svoj posao kao prevodilac i instruktor njemačkog jezika, kaže zadovoljna Emina.

 

Najviše je raduje to što je na prijedlog osoblja Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ našla adekvatnog poslodavca i da radi posao koji voli, te da se još više usavršava i obnavlja znanje u izučavanju njemačkog jezika.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *