alt

Uspješna priča Amera Orića iz Srebrenice

NOVOSTI

altAmer Orić je mladi dvadesetogodišnjak koji je rođen 1992 u Srebrenici. Zbog ratnih dešavanja, 1995. godine zajedno sa porodicom se preselio u Vozuću, nedaleko od Zenice, gdje je pošao u osnovnu školu i počeo da stiče prva znanja.

Kao četrnaestogodišnjak vratio se u svoj rodni grad gdje je i završio osnovnu školu. Uvijek je želio pomagati ljudima i biti doktor ili farmaceut. Četiri godine kasnije diplomirao je Srednju medicinsku školu u Srebrenici i stekao zvanje farmaceutskog tehničara.

 

 

-Nakon što sam završio Srednju školu da bi dobio određene informacije o šansama za volontiranje u svom gradu ili sticanja prakse i znanja došao sam u Udruženje “Prijatelji Srebrenice”, jer sam od svojih prijatelja čuo da provode USAID/ Program sticanja radne prakse. Informišući se o mogućnostima sticanja radne prakse ujedno sam našao poslodavca “Gradska Apoteka” Srebrenica, prikupili smo neophodnu dokumentaciju i tu sam odrađivao praksu u trajanju od dva mjeseca – kaže Amer

 

-Veoma sam sretan, zadovoljan ali i zahvalan Udruženju “Prijatelji Srebrenice” na pruženoj šansi i mislim da sam zahvaljujući činjenici što sam našao kvalitetnog poslodavca gdje sam svojim trudom dokazao, stekao mnoga znanja i kontakte. Mislim da su upravo ovo razlozi zbog kojih sam i dobio regularan posao nakon isteka perioda prakse, pojasnio je Amer.

 

-Preporučio bih svim mladim i nezaposlenim ljudima u ovoj regiji da budu u kontaktu sa svim subjektima koji im mogu pružiti dobre informacije ili obezbjediti bilo koji vid podrške u potrazi za poslom, posebno da budu u kontaktu sa osobljem Udruženja “Prijatelji Srebrenice”, poručio je Amer Orić.

 

Amer danas živi u Potočarima sa svojim roditeljima i ima planove da upiše fakultet jer je svjestan da se samo radom i trudom mogu postići zadani ciljevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *