alt

Vedrana Đurđić angažovana u Opštini Vlasenica

NOVOSTI

altVedrana Đurđić (31) živi u Vlasenici sa mužem i trogodišnjim dječakom. Do prije samo pola godine dana oboje su bili nezaposleni, što je kako kaže Vedrana, bilo nepodnošiljivo.


Tri godine su tražili posao. Željeli su da svom djetetu obezbijede normalne uslove za život, ali i da sami imaju pristojan posao.

Vedrana je angažovana preko USAID/Programa sticanja radne prakse u trajanju od jednog mjeseca u opštini Vlasenica, kada je njen muž dobio posao na „Boksitovoj“ pumpi, i od tad je sve krenulo nabolje.

Ovaj program je omogućio Vedrani da još narednih pet mjeseci ostane kod istog poslodavca kada je stekla pravo na polaganje pripravničkog staža. U međuvremenu je završila Višu školu za spoljnu trgovinu u Bijeljini te je sad ponovo kandidat da u opštini Vlasenica odradi pripravnički staž predviđen za Višu školu.

Vedrana je presrećna i kaže da je ovaj program odlična prilika da nezaposleni dobiju priliku naučiti i steći određena znanja i praksu, ali i pokazati poslodavcu šta znaju.

Vedrana je rođena 25.06.1980. godine u Sarajevu gdje je počela sa pohađanjem osnovne škole, koju je sticajem ratnih okolnosti završila u Vlasenici. Odmah poslije osnovne škole završila je i srednju ekonomsku školu u Milićima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *