alt

Učesnicima Prvog poslovnog vikenda iz Srebrenice i Bratunca uručene nagrade

NOVOSTI

altU okviru finalne aktivnosti projekta „Prvi poslovni vikend Srebrenica“ koji realizuje Udruženje „Prijatelji Srebrenice“, učensicima iz Bratunca i Srebrenice danas su uručene nagrade.

 

Učesnici koji su osvojili prva i druga mjesta u okviru svojih grupa na Prvom poslovnom vikendu dobili su tablet računare, mladi koji su osvojili treća mjesta mobilne telefone, dok su četvrtoplasirani dobili fotoaparate.

 

Nagrade su mladima uručili načelnici opština Bratunac i Srebrenica Nedeljko Mlađenović i Ćamil Duraković.

 

altNačelnici ovih opština pohvalili su napore Uduženja „Prijatelji Srebrenice“ i mladih koje ulažu za razvoj omladinskog preduzetništva. Istali su da će u budućnosti podržati slične aktivnosti.

 

Dragana Jovanović, predsjednica Udruženja „Prijatelji Srebenice“ poručila je mladima da i dalje mogu računati na Poslovno savjetovalište koje radu u okviru ovog Udruženja. Svi savjeti pravsne i ekonomske struke uvijek će im biti dostupni u našem Udruženju, kazala je Jovanović i dodala da će rad sa ovim omladincima biti nastavljen tokom Sajma poslovnih ideja koji je laniran za juni iduće godine.

 

Mladi ljudi iz Srebrenice, Bratunca i Milića su tokom Prvog poslovnog vikenda razradili četiri poslovne ideje: Plastenička proizvodnju povrća, Izgradnja smještajnih kapaciteta na “Rajskoj plaži”, Uzgajanje suve šljive “Mađarica” i Sušenje jestivih gljiva.

Nagrade za učešće na sajmu ove sedmice će dobiti i omladinci iz Milića.

 

„Prvi Poslovni vikend Srebrenica“, koji implementira Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ održan je u septembrzu ove godine uz podršku Američke Ambasade u BiH.

alt

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *