alt

U Bratuncu održan trening „Definicija poslovne ideje i izrada biznis plana“

NOVOSTI

altU okviru priprema za održavanje Trećeg regionalnog Sajma poslovnih ideja, Poslovno savjetovalište Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ je organizovalo trening za korisnike sa područja opštine Bratunac na temu „Definicija poslovne ideje i izrada biznis plana“. Na treningu je učestvovalo 13 mladih od čega je 6 nezaposlenih osoba i 7 učenika završnih razreda srednje škole u Bratuncu.

 

Radni materijali na treningu su najviše prilagođeni učesnicima na način da je svakom učesniku i njegovoj poslovnoj ideji posvećena maksimalna pažnja u smislu izrade narativnog dijela poslovnog plana (definicija poslovne ideje, opis proizvoda i usluga, tehničko tehnološki proces, tržište, marketing, dobavljači…) Finansijski dio poslovnog plana će sa učesnicima biti razrađen u narednom periodu.


Učesnici treninga su izrazili zadovoljstvo na pruženoj prilici da učestvuju na ovakvim treninzima, te su zainteresovani za razradu poslovnih ideja iz oblasti turizma, poljoprivrede, edukacije (škola stranih jezika) i pružanja usluga frizerskog salona.


altOdržavanje Trećeg regionalnog Sajma poslovnih ideja je godišnja aktivnost projekta „Omladinski informativni centar 2011-2014“ koji realizuje Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ a podržava Ambasade Kraljevine Holandije u BiH.

 

U narednom periodu Poslovno savjetovalište Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ organizovaće ove treninge i sa mladima sa područja opština Srebrenica i Milići, na kojima će im pružiti savjetodavnu podršku u u razradi poslovnih ideja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *