alt

Srebrenica: Održan trening “Poslovno planiranje i izrada biznis plana”

NOVOSTI

altPoslovno savjetovalište Udruženja “Prijatelji Srebrenice” organizovalo je danas trening iz oblasti Poslovnog planiranja i izrade biznis plana. Na treningu je učestvovalo 15 omladinaca iz Srebrenice, a svi će oni imati priliku da svoje biznis planove kandiduju za nagrade na ovogodišnjem Sajmu poslovnih ideja.


Omadinci koji su učestvovali na treningu su nezaposleni i nalaze se na evidenciji Biroa za zapošljavanje.


– Zavšrila sam medicinsku školu, trenutno sam nezaposlena. Moje iskustvo nije veliko, ali odradila sma praksu i znam raditi taj posao. Aktivna sam i komunikativna, volim da se družim i nadam se da će mi ovaj trening pomoći da dođem do poslovne ideje, a potom i da izradim biznis plan, kaže Đuleševa Delić iz Srebrenice.

Za sutra je planiran nastavak treninga.


alt-Ovo je prvi ovogodišnji trening iz oblasti Poslovnog planiranja i izrade biznis plana. Ciljna grupa su mladi od 18-35 godina, koji će tokom ovih treninga razraditi biznis planove za svoje konkretne poslovne ideje. Mladi će svoje biznis planove predstaviti na drugom regionlnom Sajmu poslovnih ideja koji će biti održan u junu ove godine. Mi očekujemo da ćemo na sajmu imati oko 20 učesnika, odnosno 20 različitih biznis planova, a za tri najbolje poslovne ideje, planirane su nagrade, rekao je Mladen Popović iz Poslovnog savjetovališta Udruženja “Prijatelji Srebrenice”.


Do kraja mjeseca, obuke iz Poslovnog planiranja i izrade biznis plana biće organizovane u Bratuncu i Milićima. Trening je sastavni dio projekta „Omladinski informativni centar 2011-2014“ koji implamentira Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ a podržava Ambasada Kraljevine Holandije u BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *