alt

Sahiba Džananović angažovana u UR „Bosna“ Srebrenica

NOVOSTI

altSahiba Džananović je rođena 28.06.1984. godine u selu Osmače kod Srebrenice. Zbog ratnih dešavanja svoje osnovno obrazovanje je nastavila u Vogošći. Po završetku osnovne škole 1999. godine Sahiba i njena porodica nisu imali finansijskih sredstava za nastavak njenog školovanja.

 

Hobi joj je oduvijek bilo kuhanje različitih slanih jela i slatkih poslastica i kolača. U Srebrenicu se vratila 2005. godine kada se i udala. Danas je supruga i majka dva dječaka. Od kada se vratila u Srebrenicu traži posao, a 2011. godine se odlučila na dokvalifikaciju za zanimanje kuhar s ciljem lakšeg pronalaska posla, što se na kraju pokazalo korisnim.

 

Sahiba je angažovana na osnovu Programa za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju koji implementira Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ podržanog od strane Crkvene zajednice Vlaardingen, gdje je nakon odrađene prakse i uspješno položenog teorijskog dijela stekla kvalifikaciju PK Kuhar.

 

Sahiba je veoma srećna, zadovoljna i zahvalna osoblju Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ na učešću u Programu prekvalifikacije/dokvalifikacije mladih sa područja regije.

 

alt-Od kako sam se vratila u Srebrenicu, tražila sam posao ali bez uspjeha. S obzirom da mi je hobi još od djetinjstva bio kuhanje, odlučila sam se za učešće u programu dokvalifikacije za zanimanje kuhara sa ciljem lakšeg dobijanja posla. Tako je i bilo! Veoma sam zahvalna osoblju Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ što mi je pružilo informacije o tome kako mogu sebe unaprijediti i samim tim lakše dobiti posao. Takodje sam zahvalna na datoj mogućnosti učešća u programu dokvalifikacije, kaže Sahiba.

 

Sahiba je trenutno zaposlena na određeno vrijeme u Ugostiteljskoj radnji „Bosna“ u Srebrenici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *