alt

Rekonstrukcija i proširenje hotela „Fontana“

NOVOSTI

altHotel „Fontana“ nalazi se u centru Bratunca. Mjesto je gdje su se ranije proslavljali razni praznici i bila je mjesto okupljanja i dobre zabave. Prodata je prije nešto više od tri godine putem javne licitacije lokalnim biznismenima iz Bratunca. Adaptacija i gradnja hotela je u toku kako bi „Fonatana“ ponova zabilistala punim sjajem.

Prva faza radova počela je krajem novembra prošle godine. Trenutno su u toku radovi na izgradnji poslovnog prostora kao i na dijelu koji je u sklopu hotelskog prostora. Završetak radova na izgradnji poslovnog prostora planiran je do prvog avgusta kad će biti i predati vlasnicima na korištenje dok će rekonstrukcija i adaptacija starog dijela hotela početi u junu.

 

-Ima ukupno 12 lokala i svi su prodati prije dva mjeseca. U prvobitnom projektu poslovni prostor nije bio predviđen, odlučili smo se na gradnju iz razloga da bi prodajom lokala dobili dodatna sredstava koja ćemo usmjeriti na renoviranje starog dijela hotela, rakao je Radivoje Đurković, jedan od suvlasnika hotela „Fontana“.

 

Plan je da do Nove godine bude puštena u rad funkcionalna sala koja će se izdavati za razna slavlja kao i konferenencije.

 

-Početkom juna krećemo sa adaptacijom i rekonstrukcijom starog dijela hotela. Biće sanirani ravni krovovi, zamjenjena stolarija i urađena fasada, kao i zamjena stare instalacije vode i struje. Ukupna vrijednost investicije u ovoj fazi je oko 600.000 KM, dodao je Đurković.

 

Investicija i zavšetak adaptacije hotela „Fontana“ stvara uslove za otvaranje novih radnih mjesta kao i njegovo vraćanje na turističku mapu i podizanje standarda života građana na području opštine Bratunac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *