alt

„Prijatelji Srebrenice“ pomažu povratnicima u apliciranju na program pomoći održivog povratka

NOVOSTI

altPoslovno savjetovalište Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ vrijedno radi sa korisnicima koji žele aplicirati na Javni poziv za programe pomoći održivog povratka u cilju zapošljavanja/ samozapošljavanja povratnika u poljoprivredi Federalnog Ministarstva za izbjegla i raseljena lica.

 

Osoblje Poslovnog savjetovališta Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ pruža pomoć povratnicima u izradi poslovnog plana radi apliciranja na pomenuti javni poziv.

 

-Osim izrade biznis plana, povratnicima u Srebrenicu i Bratunac se pružaju i osnovne informacije u pogledu prateće dokumentacije za apliciranje. Obavješteno je ukupno 10 povratnika sa područja opština Srebrenica i Bratunac, dok je do ovog momenta urađeno 6 biznis planova za zainteresovane povratnike. Ono što je bitno istaći jeste da su mladi veoma zainteresovani za apliciranje na javni poziv i pokretanje vlastitog mikro biznisa, saopšteno je iz Poslovnog savjetovališta Udruženja “Prijatelji Srebrenice”.


Ovim putem ujedno obavještavamo sve zainteresovane da je Javni poziv Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Federacije Bosne i Hercegovine otvoren do 09.02.2014. godine, te da svi zainteresovani građani dodatne informacije mogu dobiti u prostorijama Udruženja „Prijatelji Srebrenice“.

alt

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *