alt

Poslovno savjetovalište Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ na Startup Weekend-u u Tuzli

NOVOSTI

altOsoblje Poslovnog savjetovališta Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ je učestvovalo na prvom STARTUP WEEKEND Tuzla održanom u BIT Centru Tuzla u periodu od 31.05. – 02.06.2013. godine.

 

Startup Weekend je neprofitna organizacija bazirana u Seattle-u, koja je podržana od strane Kauffman Fondacije. Nastala je 2007. godine kao pokret mladih entuzijasta koji su imali ideje o pokretanju biznisa.

Sjedište organizacije je 2009. godine iz San Franciska premješteno u Seattle. Startup Weekend je do sada održan u 100 država i preko 300 gradova širom svijeta, a podržan je od Google-a i Microsofta na globalnom nivou, te USAID-a.

 

altStartup Weekend su 54satne radionice koje se odnose na predstavljanje i izbore najboljih poslovnih ideja, formiranje timova i početak rada kompanija.

 

Učesnici razrađuju dijelove poslovnog plana uz pomoć mentora. Vikend se završava predstavljanjem poslovnih ideja učesnika pred žirijem (kojeg čine uspješni lokalni preduzetnici i konsultanti) i proglašavanjem najboljih poslovnih ideja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *