alt

Osma neuspjela prodaja “Intala”

NOVOSTI

altOdržana je 17. sjednica Odbora povjerilaca fabrike montažnih kuća „Intal“ Milići u stečaju. Na sjednici se između ostalog razmatralo i o prodaji imovine stečajnog dužnika „Intala“.

Nakon provedene osme neuspjele licitacije, jer se nije pojavio nijedan zaintersovani kupac, odbor povjerilaca donio je odluku da se zakaže Skupština povjerilaca u cilju određivanja daljeg toka vođenja stečajnog postupka.

Stečajni postupak u fabrici montažnih kuća pokrenut je prije dvije godine kod Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu od grupe radnika u svojstvu povjerilaca.


-Ukupna procjenjena vrijednost imovine stečajnog dužnika je oko 4.000.200 KM, dok su Okružni privredni sud i Skupština povjerilaca priznali potraživanja u iznosu od 7.000.000 KM, na osnovu čega poizilazi da se iz stečajne mase ne mogu namiriti svi povjerioci, rekao je Mlađen Petković, stečajni dužnik fabrike „Intal“ Milići.


Na dan proglašenja stečaja fabrike bilo je 70 zaposlenih radnika, od čega je u proteklom periodu penzionisano 15 radnika. Znatan broj radnika je radno angažovan u drugim firmama, dok je manji broj onih koji nisu našli zaposlenje.


-Stečajnog dužnika posjetio je i pomoćnik ministra za industriju gosp. Milorad Motika iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske. Došlo se do zaključka da je „Intal“ Milići jedan od rijetko sačuvanih kolektiva, gdje imovina nije devastirana kao što je to slučaj sa drugim preduzećima koja su u stečaju. Ministrastvo će se, takođe, uključiti u iznalaženju adekvatnog kupca i rješavanju problema, dodao je Petković.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *