rodno zasnovano nasilje

Najava: Radionica „Izvještavanje o temi rodno zasnovanog nasilja“

NOVOSTI

rodno zasnovano nasiljeJednodnevna radionica sa temom „Izvještavanje o temi rodno zasnovanog nasilja“ održaće u četvrtak, 19. oktobra 2017., u prostorijama Udruženja “Prijatelji Srebrenice”.

Radionica se održava u okviru projekta „Isključimo nasilje – Mediji protiv nasilja nad ženama“ koji realizuje Udruženje/udruga BH novinari uz podršku UN Women ureda u Bosni i Hercegovini i Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (Sida).

Cilj radionice i projekta je unapređenje znanja novinara/ki, studenata/tica i blogera/ki u oblasti izvještavanja o rodno zasnovanom nasilju, te objavljivanje istraživačkih priča, čija će osnova biti promovisanje prava i interesa žrtava kroz kontekstualiziranje pitanja rodno zasnovanog nasilja.

Ovaj projekat bi, takođe, trebao pomoći medijskim stručnjacima i blogerima da učinkovitije sarađuju i razmjenjuju informacije sa javnim i drugim institucijama i civilnim sektorom u oblasti zaštite žrtava nasilja, provođenju zakona i kreiranju politika u ovoj oblasti.

Jedan od očekivanih rezultata je i formiranje mreže novinara/ki i blogera/ki koji će se specijalizovati u ovoj oblasti i nastaviti baviti temom rodno zasnovanog nasilja.

Organizator će refundirati troškove putovanja za učesnike koji putuju u Srebrenicu (sačuvati kartu ili račun), a obezbijeđen je i ručak.

Svoje ili učešće predstavnika Vaše organizacije/medija i/ili institucije možete potvrditi najkasnije do srijede, 18. oktobra 2017., na email adresu arman.fazlic@bhnovinari.ba ili na telefon (033) 223 818.

Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ – Klub novinara regije Birač nalazi se u Ulici Mihajla Bjelakovića bb, 4. sprat, Srebrenica.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, pozovite 033/223-818.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *