alt

Jasmina Avdić- uspješna preduzetnica

NOVOSTI

altUčešćem na treningu „Poslovno planiranje i izrada biznis plana“, koje je organizovalo Poslovno savjetovalište Udruženja „Prijatelji Srebrenice“, Jasmina Avdić iz Zalužja kod Bratunca, testirala je svoju poslovnu ideju o preradi povrća i njegovom skladištenju. Svoju ideju predstavila je na V regionalnom Sajmu poslovnih ideja održanom 26.oktobra 2015. godine u Bratuncu.

Zahvaljujući ovom planu, osvojila je prvo mjesto i njena ideja proglašena je najperspektivnijom poslovnom idejom ove opštine.

Na ideju o preradi i skladištenju povrća Jasmina je došla zbog nemogućnosti prodaje povrća koje samostalno proizvodi.

Do sada, Jasmina se bavila obradom paradajza, paprika i krastavaca, a planira proširiti proizvodnju i na preradu aronije, koju je zasadila prošle godine.

Osvojenu novčanu nagradu uložila je u izgradnju prostora za skladištenje proizvoda kao i za nabavku opreme koja joj je neophodna za obradu povrća. U te svrhe iz fonda za mlade preduzetnike isplaćeno joj je 4 000 KM, od kojih će 80% biti vraćeno bez kamate u ovaj fond, uz veoma povoljne uslove otplate. Preostalih 20 % predstavljaju grant sredstva za pokretanje vlastitog biznisa.

Kada sam čula za V Sajam poslovnih ideja, razmišljala sam i odlučila da se prijavim i da pokušam, pošto mi je taj objeka za preradu povrća bio jako potreban. Moja biznis ideja bila je objekat za skladištenje tih proizvoda. Učestvovala sam, osvojila prvo mjesto i od dobijenog novca sam napravila taj objekat i evo već naredne godine očekujem da to realizujem i pravim veće količine prerađenih proizvoda, izjavila je Jasmina Avdić.

Sajam poslovnih ideja dio je projekta „Mladi preduzetnici za drustvene promjene“ koji je finansiran od strane Ambasade Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini, a implementira ga Udruženje „Prijatelji Srebrenice“. Sljedeći Sajam poslovnih ideja, VI po redu, planiran je za 24.decembar 2015.godine i biće održan u Zvorniku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *