alt

35 poslovnih planova povratnika u Srebrenicu i Bratunac

NOVOSTI

altJedan od strateških ciljeva Udruženja „Prijatelja Srebrenice“ jeste podrška nezaposlenima i jačanje kapaciteta preduzetnika. Poslovno savjetovalište Udruženja informiše korisnike o otvorenim javnim pozivima, dostupnim radnim mjestima, ali i pruža pomoć u izradi biznis planova, kao i prilikom apliciranja na različite javne pozive.

Tako je pružena podrška korisnicima i za apliciranje na Javni poziv Federalnog Ministarstva za izbjegla i raseljena lica koji se odnosio na podršku održivom povratku kroz zapošljavanje i samozapošljavanje povratnika u poljoprivredi, a koji se zatvara sutra.

Poslovno savjetovališta Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ je tokom posljednjih petnaest dana primio molbu za izradu poslovnog plana od 52 povratnika iz opština Srebrenica i Bratunac. Tim Savjetovališta je uspio pozitivno odgovoriti na molbu 35 korisnika, odnosno svih onih koji su se obratili do srijede, 05.02. Napominjemo da su više od polovine pristiglih zahtjeva podnijeli mladi ljudi koji su već u nekoj vrsti porodičnog biznisa i koji žele proširenje ili da započnu novi biznis.

Ovaj poziv je još jednom pokazao da su usluge Poslovnog savjetovališta više nego potrebne u ovoj regiji, a u ime Poslovnog savjetovališta apelujem na gradjane zainteresovane da apliciraju za pozive institucija i medjunarodnih organizacija, da nam se obrate što ranije, kako ne bismo dolazili u situaciju da im ne možemo pomoći zbog kratkog roka za izradu aplikacije, rekla nam je gdja Aida Hajdarbegović, pravni savjetnik u Poslovnom savjetovalištu Udruženja „Prijatelji Srebrenice“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *