Saopštenje za javnost: 12. Sajam poslovnih ideja

AKTUELNI AKTUELNO IZ UDRUŽENJA News POSLOVNO SAVJETOVALIŠTE PROJEKTI

Dvanaesti Sajam poslovnih ideja u Srebrenici će biti održan 24.04.2019. sa početkom u 11:00 h u prostorijama Udruženja ”Prijatelji Srebrenice”, a ovoga puta u zajedničkoj organizaciji Udruženja ”Prijatelji Srebrenice” i ”SOS Dječija sela BiH”.

Događaj će se odvijati tokom dva radna dijela: za podršku Fonda za omladinsko preduzetništvo Udruženja ”Prijatelji Srebrenice“ takmičiće se šest mladih preduzetnika sa područja opština Bratunac, Vlasenica i Srebrenica. U drugom dijelu svoje poslovne ideje predstaviće deset preduzetnika sa područja Srebrenice koji će biti podržani putem projekta ”Socio-ekonomsko jačanje i inkluzija ugroženih porodica u Srebrenice” organizacije ”SOS Dječija sela BiH”.

Svi preduzetnici su prošli trening za pisanje poslovnog plana pod mentorstvom Poslovnog savjetovališta. Nakon grupnih treninga, svi polaznici su prošli i individualne konsultacije. Ocjena savjetnika je da ove godine imamo kvalitene poslovne ideje i kvalitetne planove koji zaslužuju podršku cijele zajednice.

Tokom prethodnih jedanaest Sajmova poslovnih ideja podržano je oko 100 osoba sa naše regije, dok je više od 200 osoba prošlo trening za pisanje poslovnog plana. Podrška nije bila samo finansijska, mladi preduzetnici su imali pomoć ovlaštenog računovođe, kao i podršku prilikom planiranja promocije.

Sajam će biti organizovan uz podršku Crkvene zajednice Vlaardingen iz Holandije i Austrijske razvojne agencije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *