Još jedan Sajam poslovnih ideja zajednički organizovali „SOS Dječja sela BiH“ i Udruženje „Prijatelji Srebrenice“

AKTUELNO IZ UDRUŽENJA News NOVOSTI POSLOVNO SAVJETOVALIŠTE

U Srebrenici je održan Sajam poslovnih ideja koji su organizovali „SOS Dječja sela BiH“ i Udruženje „Prijatelji Srebrenice“. Deset preduzetnika predstavilo je svoje poslovne ideje koje će biti podržane projektom „Socio-ekonomsko jačanje i inkluzija ugroženih porodica u opštini Srebrenica“.

Tokom novembra i decembra održano je sedam radionica poslovnog planiranja, a na zvaničnoj prezentaciji svi učesnici su komisiji za odabir najperspektivnijih ideja predstavili poslove kojima planiraju da se bave.

„Radim privatni biznis, radim auto-dijelove i otpad i nadam se da ću uspjeti u tome i dalje. Ovo je dobra ideja da se, ne samo ja podržim, nego i druge porodice koje su, u jednu ruku i ugrožene“, izjavio je Stjepan Andrić, jedan od učesnika Sajma.

„Moja biznis ideja je nabavka trimera i motorne pile za održavanje, košenje i čišćenje dvorišta, čišćenje groblja i površina koje ljudi ovdje imaju, a nisu u mogućnosti sami da očiste. Već se pet godina bavim čišćenjem, tako da bih samo proširio svoje djelatnosti“, rekao je Sabahudin Mašić, jedan od preduzetnika.

Osnovni cilj svih poslovnih ideja jeste uvećanje kućnih budžeta, a samim tim i bolje ekonomske prilike i podrška djeci.

„Ovo nam je drugi zajednički sajam preduzetništva na kome je danas deset takmičara, deset porodica je svoje ideje prezentovalo, koje su prethodnih mjeseci razrađivali uz podršku mentora, eksperata. I nas raduje da je tročlana komisija sve ideje ocijenila kao dovoljno dobre i mi se nadamo da ćemo pronaći sredstva da sve ideje budu podržane“, kazala je Lejla Kusturica, menadžer za ekonomsko osnaživanje ugroženih porodica u „SOS Dječja sela“.

U okviru sajma održana je i panel-diskusija o preduzetništvu u regiji Birač, na kojoj su učestvovali predstavnici opštine Srebrenica i dobitnici podrške na prethodnim sajmovima koji su se već pokrenuli vlastiti biznis.

Projekat „Socio-ekonomsko jačanje i inkluzija ugroženih porodica u opštini Srebrenica“ podržava Austrijska razvojna agencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *